home » BLOG » Mamablogger Selena: ‘De tweede ronde’

Mamablogger Selena: ‘De tweede ronde’

Gepubliceerd op 6 januari 2019 13:31

"Jongens heb je het al vernomen tieralallalie" .. "Oh Dennenboom oh dennenboom"... De echo's van Sinterklaas en Kerst laat ik graag nog even toe want daarmee kan ik die ene gedachte onderdrukken. Vuurwerk knalt nog na in mijn oren en ook dat geeft even een aangename afleiding. Het waren fijne feestdagen dit jaar. Mijn dochtertje heeft voor het eerst echt bewust alles meegemaakt. Mooi om die magische beleving door haar ogen te mogen ervaren. Van alles krijgt ze wat mee; De commercie vanuit de media, het Antroposofische van haar Vrije School, de gewoontes van onze families. Het is een meid die zo intens geniet. Dat is toch het mooiste cadeau, om die puurheid daarvan te zien en te voelen. Samen maken we als gezinnetje mooie nieuwe herinneringen en tradities. Maar het knallen en de glitters zijn weer voorbij. Het is tijd om wakker te worden. Normaal onderdruk ik geen gedachtes. Toelaten, accepteren en leren is waar ik voorstander van ben. Zo kan je doorgaan en groeien in het leven, het maximale uit jezelf halen. Maar eigenlijk kan ik er niks aandoen dat ik die ene gedachte onderdruk want de hormonen gieren door mijn lijf en hoofd. Alleen.. als ik me daar bewust van ben, is het dan nog een excuus? 

Nog ongeveer 2 maanden.. misschien meer, misschien minder. Dan mag ik weer mama worden. Ik vraag me sinds kort af hoe ik dat ga doen met 2 meiden. Die gedachte houdt mij zo bezig dat ik het soms een beetje heel erg benauwd krijg. Deze tweede zwangerschap is totaal anders dan mijn eerste. De eerste was eigenlijk zonder problemen en verliep in goede kracht. Deze tweede voelt als een continu gevecht met mijn hoofd en lichaam. Ik was nog nooit zo fit als voordat ik zwanger werd 33 weken geleden. Dat was dus geen garantie want nu ben ik al die weken nog nooit zo niet fit als ooit. Aan de andere kant heeft het vechten, kotsen, hoofdpijn, rugpijn, bekkenpijn enzovoort wel voor afleiding gezorgd voor die ene gedachte; hoe gaat het straks met 2 kinderen. Hoe doen al die andere mensen dat toch? Ik ben zelf enig kind misschien zorgt dat ervoor dat ik me geen voorstelling kan maken van een broer/zus band. Daarnaast zitten we met een huis waar een baby nog prima in kan vertoeven maar waar we straks toch een keuze moeten gaan maken van verbouwen of verhuizen. Dan heb ik mijn werk nog; ik neem onbetaald ouderverlof op. Hoe ga ik het vinden als huismama en redden we het financieel? En na die verlofperiode; hoe combineer je dat met opvang voor 2 kids. Kan ik straks weer gaan sporten? Is ze net zo lief en makkelijk als mijn eerste dochter? De bevalling... dat moet ik echt weer ondergaan. Gaat dat net zo onverwacht als bij nummer 1?Die ene gedachte, overgoten in een mooi hormonensausje, rolt als een sneeuwbal door mijn hoofd en neemt meerdere dingen met zich mee. Om vervolgens tegen een roze wolk aan te rollen en uiteen te knallen. Want ik MAG gewoon weer mama worden. Baby voetjes kussen, die speciale liefde weer voelen. Het komt allemaal goed. Juist die anderen mama's en papa's die het ook kunnen zouden mij kracht en hoop moeten geven. Ik heb een een warm thuis wat ik kan bieden en veel liefde in ons gezin. En al die andere zorgen? Ach ook dat komt goed. Als er iets is wat we leren als mama zijnde, is het dat niks zeker is. We leren snel schakelen en omgaan met veranderingen. Soms met een lach en soms met een traan. Maar die speciale band, die liefde voor een kind daar kan niks tegenop! Kom maar op kleine meid, ik ben erg nieuwsgierig naar je. Maar nog even geduld, laat mij nog maar even nestelen en alle Sint en kerst snoepgoed wegwerken. Afgesproken?

 

Selena

Good Mood Mama

 

 

Ik ben Selena en in de digitale wereld actief onder de naam Good Mood Mama. Happy vibes zijn wat ik graag wil delen. Heerlijke en vaak eerlijke recepten, guilty pleasures, happy lifestyle en de vele passies waar ik een Good Mood van krijg. Ik ben een mama, werk professioneel met kinderen, leer en ervaar door te leven en geloof in de kracht van liefde. 

 

Website; Https://goodmoodmama.nl

Instagram; https://www.instagram.com/goodmoodmama/

Facebook; https://m.facebook.com/goodmoodmama/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia Welner
8 maanden geleden

Super leuke blog!!!

Josien Hermans
8 maanden geleden

Leuke en oprechte blog! Klinkt allemaal heel bekend! Geniet nog even van je dagen als mama van 1! Benieuwd naar meer Good Mood Vibes.