home » BLOG » Sundaymorning : throwback van mamablogger Nadieh

Sundaymorning : throwback van mamablogger Nadieh

Gepubliceerd op 16 januari 2019 23:43

Zondag 7u20: ik word wakker. Ik draai me om, vriendlief slaapt nog. Aan het zachte gesnurk in de slaapkamer naast ons te horen, ligt ook Lily nog heerlijk te slapen. Waarom ben ik toch altijd vroeger wakker dan nodig en kan ik niet wakker worden als het nodig is? Ik heb zin in koffie. En eventjes de tv voor mezelf klinkt ook aanlokkelijk. Oké, ik ga uit bed. Even lekker me-time.

Wanneer ik beneden kom, zie ik dat de hond heeft binnen geplast. De koffie moet even wachten. Terwijl ik aan het dweilen ben, bedenk ik me dat ik eigenlijk ook best wel dringend moet. Goh, als ik dan toch in de badkamer ben, kan ik ook best even de tijd neme om te douchen. Ook wel lekker nu iedereen nog slaapt. Om één of andere reden lukt het me niet om op mijn gemak te douchen. Het lijkt wel of dit mijn nieuwe douche-tempo is geworden, en dat terwijl ik vroeger met ge-mak een half uur, of langer, onder de douche kon staan. Ach ja, ik trek een badjas aan en besluit een lekker kopje wiener melange te zetten en even lekker tv te kijken. Een weetje: die badjas heb ik al niet meer aangehad sinds de zwangerschap omdat ik dat ‘rustmomentje’ gewoon even niet had of mezelf niet toestond om te nemen.

In mijn badjas en met een koffietje plof ik neer op de bank. Vrouwen-tv it is! En dan hoor ik gestommel en mijn vriend komt de trap af: “Ik ben wakker!”. Hij ziet de teleurstelling in mijn gezicht en vraagt zich hardop af of het niet goed is dat hij zo vroeg wakker is. Ik leg hem uit dat ik nét zit en hoopte op een momentje me-time. Geen probleem voor hem, hij kruipt met zijn Ipad en Netflix terug in zijn bed. Wow, dat ging gemakkelijk. Ik kies een programma uit tussen alle opgenomen programma’s. Net als ik mijn programma heb uitgezocht en heb vooruit gespoeld naar de start hoor ik zacht gebrabbel. Lily is wakker. Ik sta op en ga een flesje maken. Ondertussen hoor ik vriendlief ook weer op staan. Samen met Lily komt hij naar beneden.

Lily krijgt haar flesje en terwijl bespreken vriendlief en ik wat we vandaag gaan doen. We besluiten dat we heerlijk vroeg zijn en de laatste kerstinkopen gaan doen. Aangezien het rond deze tijd van het jaar gi-gan-tisch druk is in het centrum van Brugge zijn we beiden van mening dat we vroeg in de stad willen zijn. Als we voor het openen van de winkels in de stad zijn, kunnen we zeker nog gemakkelijk parkeren. Ondertussen is het 8u30.

Als een sneltrein trek ik kleren aan. Sinds een tijdje geef ik geen borstvoeding meer en ben ik ook weer gewone beha’s gaan dragen. Ik denk nog bij mezelf dat die beha toch echt niet zo lekker zit, morgen doe ik toch weer mijn borstvoedingsbeha aan… Maar goed, die zitten in de was, dus voor nu zal het zo zijn. We maken Lily klaar en dan kunnen we vertrekken.

Mijn koffie is ondertussen koud geworden. Ik giet hem snel achterover. Op naar de stad.
We parkeren zoals we hoopten zonder gedoe en op ons gemakje in de stad. De winkels zijn inderdaad nog niet open. Niet erg, we wandelen een rondje door Brugge en kunnen dan voor de grootste drukte snel onze inkopen doen. Om 10 uur gaan de winkels open. Althans, dat dachten we. Om 10 uur staan we voor de winkel waar we wilden zijn. Nog steeds gesloten en geen beweging zichtbaar. Even googlen. Google zegt: Opent maandag om 9u30. O nee, deze winkel doet helemaal niet mee met koopzondag! Op naar Plan B. Vriendlief heeft toch echt een cadeautje voor zijn ‘lootje’ nodig. Op het blad aan de deur staat: Zondag geopend van 12.00 – 17.00 uur. Wat?! Nog twee uur wachten? Tegen dan is het een drukte van jewelste in de stad en wilden we al lang weer thuis zijn. Ik bied aan om maandagochtend nog te gaan. We wandelen terug. Plots krijgt vriendlief een ingeving en vinden we toch nog het cadeau dat hij zoekt in een winkel waar we eigenlijk nooit komen. Yes! Missie geslaagd.

Rond de middag ligt Lily weer in haar bedje, vriendlief zit op zijn playstation (niet echt erop hè, hij speelt) en ik ben de kerstcadeautjes voor morgenavond aan het inpakken. En die irriterende beha? Die bleek ik binnenstebuiten aan te hebben…

Liefs,
Nadieh


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.