home » BLOG » Mamablogger Sylvia: Fase 'De ondeugende ontdekker'

Mamablogger Sylvia: Fase 'De ondeugende ontdekker'

Gepubliceerd op 29 januari 2019 21:39

Jayden is nu net 15 maanden geworden. Wat heeft hij een hoop nieuw dingen geleerd en mijlpalen gehaald in de afgelopen maand. Hij zit op dit moment echt in een hele grote fase. 

 

Hij kan nu sinds 4 weken echt lopen. Niet een paar stapjes, maar hij loopt gezellig de  hele kamer rond. Hij klimt zonder moeite de bank op en af (al krijgt mama af en toe wel last van een zenuwenaanval). Hij kan mama zeggen en papa is dada. Hij speelt met niks, of anders gezegd,  hij speelt met alles wat geen speelgoed is. Hij kan er bijvoorbeeld geen genoeg van krijgen om de prullenbak open en dicht te doen en alles weg te gooien wat niet weg mag. Zo heb ik van de week uren gezocht naar de afstandsbediening. Een paar uur nadat ik had opgegeven ging ik mijn bananenschil weggooien en wat lag daar bovenaan? Ja, precies: de afstandsbediening. Maar niet alleen de afstandsbediening is al meerdere keren weggegooid, ook z’n knuffel, speelblokjes en drinkbeker verdwijnen er regelmatig in. Dus het is nu iedere keer als de prullenbak opengaat even checken of er niks bovenop ligt wat Jayden heeft weggegooid. 

 

We zien nu al dat hij een heel eigen willetje heeft, wat zich soms uit in heel hard gillen als hij zijn zin niet krijgt en vooral het volhouden van wat hij niet mag. Hij is op dit moment consequenter dan wij. In sommige situaties kunnen we hem gewoon niet laten gillen omdat hij iets wil pakken of vasthouden wat we eigenlijk niet willen maar op dat moment geen andere uitweg zien dan toe te geven omdat we bijvoorbeeld op visite zijn of midden in een winkel staan. 

 

En wat is het een komediant....als hij iets pakt waarvan hij eigenlijk weet dat het waarschijnlijk niet mag, gaat hij heel overdreven zonder geluid lachbewegingen maken. Hoe moeilijk kan je kind je het maken? Hij is gewoon zo grappig en ondeugend en stiekem kan ik er geen genoeg van krijgen, behalve van dat gegil dan. Maar als ik zijn ondeugende gezichtje zie en hij gaat klappen als hij iets terug legt wat hij eigenlijk niet mocht pakken en dan zijn komediant lach doet......ach ja, smelt, wat hou ik toch van hem. 

 

Zo heb ik nog wel een hele lijst met dingen maar dan wordt mijn blog wel heel erg lang, want over je eigen kind raak je nooit uitgepraat. Zitten er nog meer mommy’s in dezelfde fase? Herken jullie dit?

 

Tot mijn volgende blog !

 

Liefs,

 

 Sylvia

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.