home » BLOG » Mamablogger Paulina heeft wat te zeggen over werkende moeders.

Mamablogger Paulina heeft wat te zeggen over werkende moeders.

Gepubliceerd op 4 april 2019 22:24

Terwijl ik gehaast naar werk probeer te komen, hangt mijn dochtertje aan mijn benen zodat ik niet weg ga. Het moeilijk afscheid nemen bij de opvang is inmiddels een vast gegeven geworden in zowel mijn leven als die van mijn dochtertje. Als ik dan 5 minuten later bel is ze al lekker aan het spelen en is er niets meer aan de hand. Wanneer ik haar aan het einde van de dag ophaal en ze rent blij naar me toe dan weet ik dat de dag goed is geweest.

 

Zoë gaat twee dagen naar de opvang. Dat was ook het geval toen ik minder werkte. Ik vind dit belangrijk voor haar opvoeding. Nadat ik alleenstaande mama werd begon ik meer te werken.  Inmiddels werk ik 36 uur en heb ik meestal een middagje vrij doordeweeks. Het lijkt veel uur maar omdat ik nu minder uren doorbreng in de auto heb ik veel meer tijd met mijn kleine meid.

 

Toen ik alleenstaande mama werd, maakte ik een bewuste keuze om te wisselen van baan. Ik wilde dichter bij huis werken maar ook juridisch carrière maken. Ik ken genoeg mama’s die hun carrière aan de kant hebben gezet om thuis te zijn met de kinderen. Een prachtige keuze maar niet voor mij, aangezien ik de focus leg op juridisch carrière maken . Ik heb jaren geïnvesteerd en wil dit dan ook niet aan de kant zetten. Ik weet ook zeker dat Zoë later alleen maar trots zal zijn, net als ik dat ben op mijn mama, die ook haar ambities heeft gevolgd.

Het bijna fulltime werken wekt nog steeds zowel negatieve als positieve reacties. Die reacties ontvangen natuurlijk ook de mama’s die minder zijn gaan werken of helemaal zijn gestopt met werken na het krijgen van kinderen. Wij mama’s hebben er allemaal een mening over. Beide scenario’s hebben voordelen en nadelen. Ik was bijvoorbeeld blij dat ik niet financieel afhankelijk was toen ik onverwacht ging scheiden. Het feit dat ik activiteiten kan ondernemen met Zoë en op vakantie kan gaan zonder me druk te maken over geld geeft me rust. Aan de andere kant kan ik minder tijd met mijn dochtertje doorbrengen, ik stress om naar werk te gaan en op tijd weer terug te zijn en ik mis mijn schatje ontzettend.

 

Ik weet dat het schuldgevoel erg herkenbaar is voor andere mama’s. Maar mama’s je kan het niet verkeerd doen. Voor onze kindjes is het niet belangrijk hoeveel uur je wel of niet werkt maar hoe je tijd die je wel hebt doorbrengt met ze. Er altijd voor jouw kindje zijn, dat is waar het om draait.

 

Mama’s we hebben allemaal ons leven moeten aanpassen.  We hebben toen de keuze gemaakt die het beste was voor onze kindjes. Laten we elkaar steunen en trots zijn op de keuzes die we hebben gemaakt.

Liefs,   Paulina


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Josien
6 maanden geleden

Hi Paulina,
Knap dat je alleen het ouderschap en de verantwoordelijkheid draagt voor je kindje. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn partner zou moeten in het organiseren van onze week en het verdelen van de zorgtaken.
Mijn omgeving wist dat ik mijn carrière niet zou opgeven na het krijgen van kinderen en ik heb ervaren dat je vooral moet geloven in wat jij belangrijk vind, daar wordt jij en je kind het gelukkigst van. Persoonlijk wordt ik een veel minder leuke mama van fulltime (of parttime) thuis zijn, maar juist alle stolen uurtjes en vrije dagen zijn heerlijk met mijn jongens.
Desalniettemin ben ik heel trots op onze gezamelijke happy mommy vriendin, Lubna. Zij is een absolute power mommy die werk, online ondernemen en heeeel veeeeel zorgtijd voor je kids combineert. Veel respect voor, petje af!

Happy Mommy
6 maanden geleden

Ah lieve Josien, dat is superlief! En ik ben er zo trots dat lana jou straks ook als voorbeeld heeft van ultimate powerwoman/powermama! Zo trots op je en hoe je alles doet! X Luby

Happy Proudmom @38
5 maanden geleden

Wat stoer en knap dat je alles zo goed in evenwicht weet te brengen als alleenstaande moeder.
-X-