home » BLOG » Momblogger Sylvia over een nieuwe mijlpaal: Jayden naar het kinderdagverblijf!

Momblogger Sylvia over een nieuwe mijlpaal: Jayden naar het kinderdagverblijf!

Gepubliceerd op 10 april 2019 10:30

Sinds een aantal maanden merken we dat Jayden heel veel aandacht heeft voor andere kindjes. Zodra hij andere kindjes ziet, gaat hij vrolijk zwaaien en als hij de kans krijgt, loopt hij er naartoe om te spelen.

We zijn een aantal keer met hem naar Avontura gegaan en ook dit vind hij fantastisch. Lekker spelen en andere kinderen om hem heen. 

Daarom hebben we besloten dat Jayden één dag per week naar het kinderdagverblijf gaat, niet omdat het moet, maar omdat we denken dat hij het nodig heeft en hij er aan toe is om met andere leeftijdgenootjes te spelen en de kinderwereld te ontdekken. 

 

Voordat we Jayden naar een kinderdagopvang brengen, heb ik als overbezorgde moeder en met mijn sheldon-tik natuurlijk wel een aantal eisen waar het KDV minimaal aan moet voldoen:

- het moet er veilig zijn
- het moet er schoon zijn
- er moet genoeg ruimte zijn om te spelen (binnen en buiten).
- de kinderopvangleiders moeten oprecht plezier in hun werk uitstralen.

Na uren achter de laptop te hebben gezocht naar geschikte KDV's bij ons in de buurt, hebben we er een aantal uitgekozen waar we graag een rondleiding willen krijgen. Vooraf had ik een voorkeur voor een KDV met een eigen moestuintje en/of een kinderboerderij. Ik was ervan overtuigd dat het die zou gaan worden. 

 

 Uiteindelijk zijn we in totaal bij 4 KDV's geweest en wat een wereld van verschil is het bij alle 4. Nummer 1 was best leuk en Jayden ging gelijk spelen, ook al waren de kindjes op dat moment naar buiten. Minpunt vond ik de kleine buitenspeelplaats. Een week later kregen we een rondleiding bij nummer 2. Dit was een KDV in een oud schoolgebouw en alles was er ook oud en smoezelig. Deze viel gelijk al af. Nummer 3 is eigenlijk een onderdeel van een KDV die bij ons direct achter het huis zit, alleen die bij ons achter het huis was nog niet in gebruik als KDV maar alleen als BSO, in de toekomst, als de gemeente meewerkt, wordt dit ook een KDV. We hadden gehoopt dat hij daar naartoe zou kunnen gaan, aangezien het in hetzelfde schoolgebouw zit als waar we hem hebben ingeschreven voor de basisschool. Maar voor nu gaan we dan toch maar naar de andere locatie iets verderop in de wijk kijken. Deze KDV zit in het gebouw van een verzorgingstehuis. Wat een leuk idee, allemaal opa's en oma's die de hele dag langs lopen en met een bakje koffie kunnen kijken als de kinderen buiten spelen. Ook hier krijgen we een rondleiding van een superleuke leidster en wat is ze enthousiast en heeft ze veel aandacht voor Jayden. Vanaf het moment dat we binnen zijn rent Jayden naar de andere kindjes en gaat spelen. Ze gaan naar de buitenspeelplaats en Jayden loopt vrolijk mee alsof hij dat altijd zo al heeft gedaan en kijkt af en toe of hij ons nog ziet en gaat dan weer vrolijk door met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. 

We moeten alleen een klein beetje opschieten want hierna hebben we nog een rondleiding staan op het vierde KDV die we hebben uitgekozen. Dit is/was mijn favoriet met eigen moestuin en kinderboerderij. Maar heel eerlijk wil ik nog niet weg hier en Jayden volgens mij ook niet. Bij deze heb ik gelijk een goed gevoel. Is dit de klik die je moet hebben? Ik denk het wel. Alles voelt goed en terwijl we bedanken voor de rondleiding en Jayden naar iedereen zwaait lopen we naar de uitgang en zegt mijn man: 'kijk hoe leuk, je kan vanuit de koffiecorner van het verzorgingshuis kijken naar die kleintjes als ze buitenspelen'. Hij weet dat ik dat zeker ga doen, haha, dat ik uren naar mijn spelende kind kan kijken hoe hij nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maakt en groeit in zijn ontwikkeling met spelen. Ik verheug me nu al op die bak koffie tussen de opa's en de oma's. 

 

Ondertussen komen we aan bij nummer 4, de favoriet op papier. We worden opgehaald door een (mij misschien net iets te) enthousiaste, locatiemanager die ons gaat rondleidden. We lopen alle klasjes van de KDV langs en overal springen de leidsters van hun stoel af om ons een hand te geven. Hmmmmm, het voelt voor mij te gemaakt en ik heb nog steeds niet dat gevoel wat ik in KDV nummer 3 had. Misschien moeten we even gaan kijken bij de kinderboerderij en de moestuintjes. Eenmaal daar aangekomen vertelde de locatiemanager mij dat de kinderen van de KDV wel eens de dieren mochten voeren en aaien maar dat de kinderboerderij en de moestuintjes grotendeels door de BSO gebruikt wordt en niet echt door de KDV in verband met de strenge regels waar een KDV tegenwoordig aan moeten voldoen. Ok, jammer, dit was juist waardoor het mijn voorkeurs-KDV op papier was. Na een rondleiding van 45 minuten gaan we weer richting auto. We keken elkaar aan en we wisten zonder iets te zeggen eigenlijk allebei al wat we wilden. We gingen in de auto zitten en zeiden tegelijk: 'dit is hem niet, het is nummer 3 waar we een goed gevoel bij krijgen'. Nu hopen dat nummer 3 plek heeft op 1 van de dagen dat ik Jayden zou willen brengen.

 

Thuis aangekomen hebben we gelijk gebeld en onze 1e voorkeursdag is op dit moment vol maar de 2e voorkeursdag kan wel en we  worden voor de eerste voorkeursdag op de wachtlijst gezet. Super! Jayden mag vanaf april naar z'n nieuwe vriendjes en vriendinnetjes toe. Mama is denk ik nog enthousiaster en zenuwachtiger als Jayden ;)

 

Liefs, Sylvia


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.