home » Momblogger Luby: Van advocaat naar Happy Mommy

Momblogger Luby: Van advocaat naar Happy Mommy

Gepubliceerd op 10 augustus 2018 om 14:04

Hoera! Tijd voor de tweede blog! Hier vertel ik meer over wie ik ben en over mijn poging om social media onder de knie te krijgen.

H O I ,  I K   B E N   S T O F F I G 

Ok jongens, tijd voor mijn tweede blog! Als jullie mijn eerste blog hebben gelezen weten jullie dat het enigszins een uitdaging voor me is, aangezien ik de meest stoffige persoon ooit ben! Ik was zo trots toen ik wist hoe onze Apple TV werkte! En hashtag? What the fudge is dat nou? 

L U B Y
D E   A D V O C A A T

Hoe dat nou precies komt? Nou, wat daar mede aan heeft bijgedragen is het feit dat ik in mijn vorige leven strafrechtadvocaat was. En advocaten houden van faxapparaten. En echt papier (geen e-readers please). En onze communicatie gebeurt niet online via instagram, maar in de rechtbank. Tussen het rennen van rechtszaken naar politiebureaus had ik af en toe gesprekken met de bewaarders, politieagenten en de bezoekers van de rechtbank. Dat was hoe ik sociaal was. En af en toe schreef ik een artikel voor de krant over een juridisch onderwerp. Maar instagrammen? Nee, dat deed ik niet.

L U B Y 
D E   M A M A

Toen Lana (mijn dochtertje van inmiddels twee) geboren werd, ben ik geswitched van baan en ben ik part-time rechten gaan doceren aan de Hogeschool. Dit doe ik inmiddels al twee jaar met heel veel liefde. Voornaamste reden om te switchen was dat ik regelmatige werktijden wilde hebben (nee, ik had geen zin meer om zaterdagavond naar het politiebureau te gaan omdat iemand weer was opgepakt, ik wilde heel graag woezel en pip voorlezen) en omdat, hoewel ik mijn werk heel leuk vond, ik het gevoel had dat er iets miste. Ik was blij, maar niet 100 % blij. O ja, en lesgeven leek mij superleuk!

Als je met me bevriend bent, dan heb je dit waarschijnlijk al 1000 keer gehoord, maar ik heb altijd in gesprekken aan anderen gevraagd: Je verdient het beste. Vind je dat je dat nu hebt? (Vooral mijn vriendinnen met love-troubles hebben dit vaak gehoord). Het werd even een gevalletje ‘Practice what you preach’, en ik besloot om het ook op mijn eigen situatie toe te passen en de nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

 


L U B Y 

H E L L O   T E A C H E R !

Lesgeven leek me superleuk, dus ben ik dat gaan doen. En ik werd daar belachelijk blij van. Zo blij, dat mijn studenten dat ook blijkbaar merkten, want ik werd verkozen tot docent van het jaar! Wat een supereer! En na de geboorte van Noah (inmiddels vier maanden) ging het weer kriebelen. Ik was blij, ik wilde graag lesgeven, maar ik wilde er ook iets naast doen.

L U B Y

H A P P Y   M O M M Y
Hebben jullie inmiddels door dat ik een onrustig mens ben? SUPERONRUSTIG. Maar daardoor is gelukkig wel Happy Mommy tot stand gekomen! En ik ben er supertrots op! Alle producten zijn echt met superveel liefde gemaakt of gekocht voor jullie.

Waar ik overigens het meest trots op ben is dat ik Happy Mommy ben van Lana & Noah! Ik zal wat meer over ze vertellen de komende paar blogs, want zij zijn samen met mijn gekke man Jeroen (hij is best leuk) mijn inspiratie!

 

B L O G G E R V I B E S 
De bedoeling is dat ik elke week ga bloggen! En ik heb jullie nog zoveel te vertellen! Zijn er onderwerpen waar jullie in geïnteresseerd zijn? Geef het dan door in de reacties hieronder en ik zal er een keer over bloggen! Of wil je graag iets weten over mij? Geef het door en ik zal het een keer in een blog verwerken.

Voor nu hoop ik dat je van deze blog meeneemt: Je verdient het beste. Heb je dat ook? Zo niet, ga dan op zoek naar wat jou superblij maakt!

 

B E L A N G R I J K E 

M E D E D E L I N G

p. s. 1 : ik snap nog steeds niet helemaal hoe instagram werkt.

p.s.  2 : mijn man wil ook graag in mijn blogs verwerkt worden, dus hierbij: ik heb een man. Hij heet Jeroen. Hij is best lekker. Hij doet soms raar. Zijn muzieksmaak is niet mijn ding. We zijn alleen maar nette mensen. Ok, doei!

 

Liefs, 

Happy Mommy

 

N I E U W S B R I E F

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Francis | Mamazetkoers
3 jaar geleden

Wat herken ik veel in je bericht. Mijn oudste is nu 3,5 en het duurde bij mij wat langer voordat het kwartje viel maar heb een paar weken geleden ook mijn functie terug gegeven om te gaan doen wat ik echt leuk vind. Daarvoor miste ook iets en ben ik ook mijn blog begonnen. Heerlijk, ook geen idee hoe alles werkt en laat het over me geen komen. Je winactie is ook super leuk - maar het verhaal erachter is echt veel leuker en ga je nog meer volgen dan alleen je foto’s liken op insta! Liefs Francis.

ps: het is misschien leuk voor de mensen die reageren om ook hun website naam in te laten vullen. Krijg je ook meer reacties van andere bloggers op jouw website! 😘

Happy Mommy Luby
3 jaar geleden

Jeetje Francis, wat stoer! En super bedankt voor de tip (zie je, stoffig). Ik heb net gekeken maar het is in mijn blogprogramma geen optie, maar zet vooral in je reactie de link naar je site, vind ik alleen maar superleuk (andere bloggers, als jullie dit lezen, vooral doen!). Ik heb al even gegoogled op Mamazetkoers, superleuk! Heeeeeel veel succes en fijn weekend! YOU CAN DO IT!!!

Ech
3 jaar geleden

Luby, je doet het hartstikke goed! Ik vind het leuk om je blogs te lezen en je posts te bekijken! Ik zou meer willen lezen over de kids, dagelijkse gekheid en situaties waar jullie in belanden! Dingen waarbij andere moeders moeten lachen met de gedachte "Oh jeetje, dit had ik ook! Wat herkenbaar"

Keep up the good work! X

Happy Mommy Luby
3 jaar geleden

Thanks Ech!! Ik ga mijn best voor je doen, genoeg gekkigheid hier in dit huis! Heel veel liefs en een fijn weekend!

Je schoonmoeder
3 jaar geleden

Ook ik word heel blij van jouw kinderen en man en van jou.

Je schoondochter
3 jaar geleden

Wij van jou! ❤️

Evy
3 jaar geleden

Heel leuk geschreven, lees niet zo graag lange teksten maar deze met plezier uitgelezen! Herken mezelf er ook wel wat in!! Goed bezig ❤️

Happy Mommy Luby
3 jaar geleden

Thanks Evy!! Ik zal de volgende korter houden haha! Dikke knuffel!❤️

Renske
3 jaar geleden

Hoi!
Je schrijft lekker pakkend :) Het lijkt me leuk om meer over je kinderen te lezen en hoe jij tegen het moederschap aankijkt!

Groetjes,
Renske (janto.smit)

Happy Mommy Luby
3 jaar geleden

Thanks Renske!! Ik zal daar de volgende keer mee beginnen! Heel veel liefs!

Rima
3 jaar geleden

REAL SUPERMOMMY! Lana and noah have a real superhero as a rolemodel

Happy Mommy Luby
3 jaar geleden

Love you!