home » Mamablogger Francis: Wat je wél mee moet nemen naar het Consultatie Bureau (CB)

Mamablogger Francis: Wat je wél mee moet nemen naar het Consultatie Bureau (CB)

Gepubliceerd op 13 januari 2019 om 23:15

Hallo! Ik ben Francis Thomassen en blog onder de naam Mamazetkoers op mijn eigen website. Sinds kort ben ik ook gastblogger voor Happy Mommy. Hoe tof is dat, voor je ligt het eerste artikel. Ik wens je veel leesplezier.

 

Ik ben nu bijna 4 jaar mama, het is dan ook alweer bijna 4 jaar geleden dat ik voor de eerste keer bij het Consultatie Bureau (CB) kwam. Er ging een hele andere wereld voor me open. Vooral omdat ik me kapot schaamde om wat ik niet bij had! Daarom schrijf ik dit artikel: wat je wél mee moet nemen naar het CB. Komt ie:

 • Een wikkeldoek/omslagdoek. Waarom? Je moet je kindje helemaal uitkleden. Koud dat ie het dan heeft. Je moet bijna altijd wachten. Op die manier kun je hem lekker warm houden.

 

 • Schone luiers. Met nadruk op het meervoud. Ze poepen namelijk altijd wanneer het niet uitkomt.

 

 • In dezelfde categorie als 2: genoeg billendoekjes. Zorg ervoor dat je een normale verpakking in je tas hebt zitten en geen reis pakketje va 10 doekjes. Stond ik mooi te kijken toen de billen nog lang niet schoon waren en mijn doekjes op.

 

 • Heb je een jongetje? Neem dan ook een schoon shirt voor jezelf mee. Op de een of andere manier plassen ze je dan toch nét even onder.

 

 • Het CB-boekje. Ze schrijven hierin je nieuwe afspraak en de metingen worden erin bij gehouden. Die ben ik (gelukkig) nog nooit vergeten.

 

 • Doe je kleintje fijne/makkelijke outfit aan. Zoals ik al zei: de kleertjes moeten toch uit. Niemand ziet de kleertjes, dan kun je ze net zo goed iets makkelijks aangeven.

 

 • Speentje of iets anders om je kleintje mee te troosten. In het begin krijgen ze regelmatig een prik. Het is dan fijn als ze iets vertrouwds bij zich hebben.

 

 • Ook heel belangrijk: neem je eigen rust mee. Een gestreste mama (of papa) zorgt voor een gestreste baby.

 

 • Iets te eten/drinken voor de kleine. Ik weet niet hoe het met andere mama’s zit maar op de een of andere manier waren mijn afspraken altijd wanneer ik de baby ook moest voeden.

 

 • Kinderwagen of Maxi-Cosi. Als je dan even moet wachten hoef je je kleintje niet de hele tijd vast te houden. Wanneer ze nog onder de 6 kilo wegen is dat geen probleem maar mijn kinderen gingen altijd snel over dat gewicht heen.

 

 • Als laatste? Schrijf van tevoren op wat jij wilt vragen/weten. Zo voorkom je dat je buiten staat en je vergeten bent je vraag te stellen.

 

Nu kom jij wel voorbereid op het CB. Wat je vooral niet mee moet nemen? Te veel spullen. Je moet het allemaal mee mee sjouwen. Wat vond je van mijn eerste gastblog? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

 

Francis


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.