home » Te veel speelgoed in huis? Mamablogger Mirjam schiet te hulp!

Te veel speelgoed in huis? Mamablogger Mirjam schiet te hulp!

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 23:29

Speelgoed en 3 kinderen dan kan soms echt een enorme troep geven. Alles wordt met enige regelmaat uit de kasten getrokken, over de vloer geslingerd of in stukjes geknipt. Omdat ik zelf van opgeruimd hou, een opgeruimd huis is immers een opgeruimd hoofd, besloot ik om de boeken van Marie Kond en Dennis Storm in huis te halen.

Nu puilen bij ons thuis de kasten niet uit van het speelgoed, maar toch vind ik dat er te veel is. En als er teveel is dan wordt eigenlijk met alles ook niet echt gespeeld. Wat ik al eerste weer eens heb gedaan, is goed opgelet waar ze nu echt mee spelen. De meiden spelen vooral met barbies, voornamelijk Emma , maar Anna doet zo nu en dan ook mee. Ook knutselen ze enorm veel. Dit gaat eigenlijk de hele dag door. Knippen, plakken, tekenen, kleuren en met plakband. Want daar is Emma echt helemaal gek op. We noemen haar ook altijd plakkieplakband.

Ze knutselen eigenlijk met alles en vooral met alles wat in onze oud papier bak zit. Die trekken ze iedere keer leeg en Pieter verspreidt het dan voor het effect even nog meer door de kamer…Haha dat knutselen is dus al troep op zich, maar is zo opgeruimd.

 

Ook speelt Emma graag met haar playmobile en wil ze zich zo nu en dan nog lekker verkleden. Anna maakt veel geheime boekjes en schriften (want ze kan nu schrijven en vindt dat echt super leuk). Al mijn oude agenda’s zijn nu dus geheime boeken geworden:). Buitenspelen doen ze ook graag, maar het weer is er nu niet helemaal naar..

Pieter speelt vooral met zijn blokken, boekjes lezen alleen of samen, met een grote bus of brandweerwagen, het keukentje, de poppenwagen met poppen erin van zijn zussen of een loop/trek hondje.
Ook haalt hij graag alles uit de lades in de keuken, maar dat is iets anders:).

Kortom ze spelen hier eigenlijk elke dag mee en als ze boven op hun kamers zijn dan doe ze dat ook. Ik heb alle andere rommel dingen
die nog overal lagen opgeruimd en weg gedaan. Dit houdt in een heleboel knuffels (ze hebben er nog best een aantal hoor), oude kartonnen boekjes die kapot zijn, rare dingetjes die ze hebben gekregen, van die hebbedingen van plastic en Joost mag weten wat nog meer. De spelletjes kast heb ik ook even meegnomen en alleen een aantal mooie spelen en puzzels bewaard.

Het is nu heerlijk rustig overal. Een deel van de spullen heb ik naar de kringloop gebracht en een ander deel gaan we verkopen op de rommelmarkt. Want dat is iets wat de meiden super leuk vinden om te doen.

Mijn eigen slaapkamer heb ik voor het gemak ook maar opgeruimd en ontdaan van onnodige dingen. En waarvan ik eerst dacht, dat ga ik nooit wegdoen, zoveel hebben we niet, viel dat best tegen toen ik bezig was. Echt grappig vond ik dat inzicht.

Oh ja de 2 boeken welke ik hier boven noemde, heb ik niet gekocht, maar de ene uit de bieb gehaald en de andere geleend van mijn schoonzusje. Scheelt me erna ook weer in ruimte;). Krijgen jullie er nu ook zin in om op te ruimen of zeg je nou laat maar lekker zitten?

Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.