home » HAPPY BLOG » Hoe wij in coronatijd een huis kochten na een online bezichtiging

Hoe wij in coronatijd een huis kochten na een online bezichtiging

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 14:24

Een huis kopen in coronatijd, hoe slim is dat? Hoewel mijn man en ik daar het antwoord niet op hebben, kochten wij alsnog een paar maanden geleden, toen we net een paar weken in de 'intiligente lockdown' zaten, een huis. De mensen die ons kennen, weten dat we al ruim een jaar op zoek zijn naar een woning. We wonen nu in een leuke koopwoning in omgeving Utrecht, maar willen al een tijdje weg. Tijdens onze zoektocht raakten we verliefd op een klein stadje in een bosrijke omgeving, centraal in het land. Door corona hebben we onze zoektoch stopgezet, aangezien we dat toch best spannend vonden. En natuurlijk moest, net nadat we die beslissing hadden genomen, tijdens het weekend van pasen, een prachtig huis op funda komen, in onze droomstraat, in onze droomstad. En nu?

 

Bezichtiging aanvragen of niet?

Mijn man en ik besloten om een online bezichtiging aan te vragen. Onze aankoopmakelaar zou de bezichtiging bijwonen voor ons en ons via facetime door het huis loodsen. Ik was heel erg benieuwd hoe dit zou gaan, maar het viel reuze mee! We konden alles redelijk goed zien. We hebben toen opgehangen en eigenlijk wisten we het meteen. We gaan een bod uitbrengen. We hebben toen dezelfde dag, een paar uur na de online bezichtiging, een bod uitgebracht. Na een paar dagen onderhandelen kregen we het verlossende woord: het huis was van ons! In de tussentijd zijn we wel naar het huis gaan kijken. Handschoenen aan, mondkapje op en iedereen op niet 1,5 meter, maar ruim 4 meter afstand. De IC's zaten destijds nog vol en we vonden het nog steeds ontzettend spannend. 

 

Inmiddels zijn er een paar maanden versteken, zijn we de verhuisdozen aan het inpakken en bezig met aannemers voor de verbouwing die eraan zit te komen. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we in coronatijd veilig een huis hebben kunnen kopen. Nu op naar een nieuwe fase! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.