home » HAPPY BLOG » Knutseltips voor tijdens de lockdown!

Knutseltips voor tijdens de lockdown!

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 11:36

Inmiddels zitten we al een tijdje in de lockdown. Tips nodig om de kinderen bezig te houden? Wij delen onze ervaringen met jullie! We adviseren jullie bij de Hema te kijken voor knutselspullen!

 

Hoe komen wij de lockdown door?

Bij ons was de HEMA een lifesaver! Via Hema Eemnes kwamen wij erachter dat je producten bij de Hema winkel zelf kan bestellen (via de mail of telefonisch) en dat deze dan bij je thuis geleverd worden (meestal op dezelfde dag, wat een service!!!). Woon je dus net zoals wij in de omgeving van het Gooi? Dan kan je door een mail te sturen naar fm-231@hema.nl artikelen bestellen (vermeld ook de artikelnummers). Bestel je voor 13.00 uur? Dan leveren ze dezelfde dag nog de bestelde producten, indien deze producten in de winkel beschikbaar zijn. En terwijl je bezig bent met het bestellen van knutselspullen voor de kids, kan je meteen vragen naar de HEMA PASBOX : Hema brengt jou thuis een box vol afgeprijsde kleding, jij past de kleding rustig en HEMA haalt de box de volgende dag weer op. Je betaalt alleen voor de items die je wil houden. Geniaal! Kids blij met de knutselspullen en mama (en/of papa) blij! Als je de facebook van HEMA Eemnes bekijkt kan je ook zien wat ze allemaal in de winkel hebben aan kleertjes voor kids, die leveren ze ook thuis! Heel handig!

 

Ok, nu jullie mijn supplier en lifesaver kennen, hierbij wat tips met betrekking tot het knutselen zelf.

 

Tip vooraf: Bestel vooral gekleurd papier! Bij de hema kan je gekleurd papier en gekleurd glitterpapier bestellen, we hebben ze allebei en de kinderen knutselen er elke dag wel wat mee. Ook de foamstickers, de stiften (ze hebben ook uitwasbare), de kleurpotloden en de verf zijn hier een groot succes! 

 

5 Knutseltips voor een peuter en kleuter:

Knutseltip 1. Cijfers herkennen:

 

Wat heb je nodig:

- Een stift

- Een schaar

- Plakband

- A4 papier in verschillende kleuren

- Een zachte bal of een knuffel waarmee gegooid kan worden

 

Snij verschillende A4'tjes gekleurd papier in kleinere stukken, schrijf daar de cijfers 1 t/m 20 op en plak deze cijfers ergens in huis (waar gegooid kan worden zonder dat er iets kapot gaat). Bij ons werden de cijfers op het speelhuisje geplakt. Geef de kidseen zachte bal of een knuffel. De kinderen moeten telkens als je een cijfer roept, de bal naar het juiste cijfer gooien. Hier was dat een groot succes, ze hebben bijna de hele dag dit spel gespeeld!

Knutseltip 2. Letters herkennen

 

Wat heb je nodig:

- Een stift

- Een schaar

- Lijm

- A4 papier in verschillende kleuren

 

Kies twee letters uit het alfabet uit. Bedenk samen met de kinderen voor beide letters welke woordjes daarmee beginnen. Teken een paar van de woorden (van beide letters) die jullie bedenken op verschillende kleurtjes gekleurd papier en knip ze uit. Maak dan twee verschillende A4tjes. Stel dat je de letter S en V oefent, dan schrijf je op het eerste A4'tje 'zoek de letter S' en op het tweede A4-tje 'zoek de letter V'. De kinderen moeten dan de plaatjes die bij de letter horen vinden en plakken op het plaatje met de juiste letter (zie foto hieronder). Heel leuk en leerzaam!

 

 

Knutseltip 3. Krimpfolie sieraden maken

 

Wat heb je nodig:

Krimpfolie pakketje (wij hebben deze bij de HEMA besteld) en een oven. De rest wijst zichzelf n.a.v. de handleiding.

Extra tip: maak van gekleurd papier sieradendoosjes of een enveloppe en doe samen de sieraden door de brievenbus bij de vriendjes of vriendinnen van je kids!

Knutseltip 4: Feathers everywhere!

 

Wat heb je nodig:

- Een zak met gekleurde veertjes

- Lijm

- Een schaar

- A4 papier in een leuk kleurtje

*Allemaal te bestellen bij de hema

 

Bedenk welke dieren allemaal veertjes hebben en maak daar een leuk knutselwerk van met de veertjes!  Wij hebben gekozen voor een papegaai. Mijn zoontje van twee vond vooral de knutselemmer van de hema met allemaal kleine bolletjes leuk, dus zijn papegaai had allemaal gekleurde bolletjes, ook leuk! Hoe dan ook gegarandeerd knutselplezier!

Knutseltip 5: transformeer jezelf in een professionele vogelspotter samen met je kids!

 

Vorige week stonden vogels centraal bij het huiswerk van mijn oudste uit groep 1. Wij besloten om hier thuis een stapje verder te gaan en transofmeerden onszelf in echte vogelspotters!

Hoe word je een echte vogelspotter?

1. Knutsel een verrekijker met twee wc-rolletjes met gekleurd papier eromheen. Verf de rolletjes van tevoren.

2. Maak een vogelboekje. Plak daar allemaal foto's in van vogels met hun namen. Ga eerst naar buiten om te kijken of je buiten mooie vogels kan zien en herkennen.

3. Maak ook een mooi vogelhuisje voor in de tuin met behulp van een melkpak en gekleurd papier en foamstickers. Doe daar vogelvoer in.

 

Zie de foto's hieronder voor een impressie. Veel knutselplezier!

Laatste tip: verzamel zoveel mogelijk blaadjes buiten en maak daar een mooie kunstwerk van! Inspiratie voor deze kunstwerken kan je via pinterest opdoen. Ook wat betreft educatief leerzame knutselwerkjes is hier veel inspiratie te vinden. En zou je een drukke dag hebben en niet veel tijd hebben: met wat stiften en gekleurd papier kunnen de kids zelf ook heel leuk aan de slag! Vraag je kind bijvoorbeeld om om een tekening te maken voor iemand in een verzorgingstehuis. Er zijn veel verzorgingstehuizen in de buurt waar je vast wel wat naartoe kan sturen. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Blijf veilig en gezond!

Veel knutselplezier!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.